Få hjælp til barnløshed

Barnløshed er blevet defineret som en sygdom i forplantningssystemet, der svækker kroppens evne til at udføre den grundlæggende reproduktionsfunktion.

Infertilitet rammer både mænd og kvinder og kan have en betydelig indvirkning på parforholdets liv. Det kan være en kilde til stor psykologisk lidelse og kan føre til problemer i parforholdet.

Der er mange forskellige årsager til infertilitet. I nogle tilfælde er årsagen ukendt. I mange tilfælde skyldes infertilitet imidlertid et problem med det reproduktive system.

Den mest almindelige årsag til kvindelig infertilitet er problemer med æggestokkene. Æggestokkene er ansvarlige for at producere æg. Hvis æggestokkene ikke fungerer korrekt, kan det være svært eller umuligt at blive gravid.

Andre årsager til infertilitet hos kvinder er bl.a.:

– Problemer med livmoderen: Livmoderen er hjemsted for det foster, der er under udvikling. Hvis der er problemer med livmoderen, kan det være svært eller umuligt at gennemføre en graviditet til termin.

– Endometriose: Dette er en tilstand, hvor det væv, der beklæder livmoderen, vokser uden for livmoderen. Dette kan forårsage infertilitet ved at forstyrre de reproduktive organers normale funktion.

– Blokerede æggeledere: Æggelederne fører æg fra æggestokkene til livmoderen. Hvis de er blokeret, kan det forhindre, at der opstår graviditet.

Hos mænd er den mest almindelige årsag til infertilitet et problem med produktionen af sædceller. Sædceller er de mandlige celler, der befrugter det kvindelige æg. Hvis der er problemer med sædproduktionen, kan det være svært eller umuligt at blive gravid. Heldigvis er det muligt at få hjælp til barnløshed. IVF syd er en fertilitetsklinik som kan være med til at udfylde din drøm om et barn. Mange synes det er et tabu at snakke omkring besøg hos fertilitetskliniker, det bør det dog ikke være.