5 asiatiske lande, som du ikke vidste lå i Asien

Asien er verdens største og mest befolkede kontinent, hjemsted for 4,5 milliarder mennesker eller 60% af verdens befolkning. Med så mange lande er det ikke overraskende, at der er et par stykker, der har en tendens til at blive udeladt, når vi tænker på Asien. Her er 5 asiatiske lande, som du ikke vidste lå i Asien.

1. Tadsjikistan
Tadsjikistan er et indlandsland i Centralasien med en befolkning på 9,3 millioner indbyggere. Det grænser op til Kirgisistan i nord, Usbekistan i vest, Afghanistan i sydvest og Kina i øst. Selv om Tadsjikistan ikke er så kendt som nogle af sine naboer, er det et smukt land med masser at tilbyde turister, herunder bjergrige landskaber, søer og historiske seværdigheder.

2. Georgien
Landet Georgien ligger i krydsfeltet mellem Europa og Asien, på tværs af grænsen mellem de to kontinenter. Selv om landet har en lang historie og kultur med rødder i Europa, anses Georgien generelt for at være en del af Asien. Georgien har en befolkning på 3,7 millioner mennesker og er kendt for sine naturskønne bjerge, vinområder og middelalderarkitektur.

3. Tyrkiet
Tyrkiet er et transkontinentalt land, der hovedsageligt ligger i det vestlige Asien, men med en mindre del, der strækker sig ind i det sydøstlige Europa. Tyrkiet grænser op til otte lande: Bulgarien mod nordvest, Grækenland mod vest, Armenien, Aserbajdsjan og Iran mod øst, Irak og Syrien mod sydøst og Libanon, Israel og Cypern mod syd, hvilket gør landet til både den østligste kant af Europa og det vestligste punkt i Asien. Med en befolkning på 82 millioner mennesker er Tyrkiet også et af de mest folkerige lande i Europa og Asien

4. Kasakhstan
Kasakhstan er et transkontinentalt land, der hovedsageligt ligger i Centralasien, men med en mindre del vest for Uralfloden i Østeuropa. Kasakhstan er verdens største indlandsstat og har en befolkning på 18 millioner mennesker. Det deler grænser med Rusland, Kina, Kirgisistan, Usbekistan, Turkmenistan og har også en kort kyststrækning langs Det Kaspiske Hav. Kasakhstan er kendt for sit steppelandskab og for at være hjemsted for Baikonur Cosmodrome – verdens første operationelle rumaffyringsanlæg, der stadig er i brug i dag.

5. Rusland
Rusland strækker sig over både Europa og Asien – med sit vestligste punkt lige øst for Polen og sit østligste punkt på Ratmanov-øen i Beringstrædet – hvilket gør det til det geografisk set klart største land i både Europa og Asien (og gør det også umuligt at udelade fra denne liste!). Med et areal på 17 millioner kvadratkilometer dækker Rusland næsten dobbelt så meget land som Canada – det næststørste land efter areal – og har en befolkning på 144 millioner mennesker. Rusland var en tidligere supermagt under den kolde krig og har stadig stor indflydelse rundt om i verden i dag takket være sin store økonomi (11. største BNP) og sit atomvåbenarsenal (næststørste efter USA)

Asien er virkelig et enormt kontinent med en utrolig stor mangfoldighed – og der er mange flere lande, hvor disse lande kommer fra! Disse fem lande er blot nogle eksempler på steder, som du måske ikke var klar over, at de teknisk set ligger i Asien, men som bestemt fortjener en plads på din rejseliste alligevel.